Om DASAMS |
---|
Kontakt |
Om specialet |
Bestyrelse |
Uddannelsesudvalg |
Efteruddannelsesudvalg |
Forskningsudvalg |
Retningslinjeudvalg |
Årsmødeudvalg |
YSAM udvalg |
Cookiedeklaration |
Ændring af tilknytning |
Begivenheder |
---|
Kalender |
DASAMS årsmøde |
DASAMS generalforsamling |
Efteruddannelse for speciallæger |
Uddannelsesdage |
Fremover vil udvalgsposter samt muligheden for at blive inspektor blive annonceret på her på hjemmesiden.
Det er muligt at søge om posterne i ansættelsesudvalget, det specialespecifikke uddannelsesudvalg, hovedkursus-assistent, inspektor og juniorinspektor, når disse bliver ledige.
Det er vigtigt, at du har afklaret tidforbrug, løn og udgifter med din arbejdsgiver inden du søger.
Uddannelsesudvalget i DASAMS har valgt at informere bredt om nedenstående tillidsposter for at give flere har mulighed for at tilkendegive deres interesse. Fremover vil udvalgsposter samt muligheden for at blive inspektor blive annonceret på hjemmesiden
Ansættelsesudvalget består af en repræsentant for hver af de uddannelsesgivende afdelinger samt repræsentanter for specialet (yngre læge og speciallæger) og en repræsentant udpeget af Yngre Læger.
Nord:
Speciallægerepræsentant: vacant
Læge under uddannelse: Sine Holst-Albrechtsen
Øst:
Speciallægerepræsentant: Astrid Permin
Læge under uddannelse: Lucy Bray og Mia Varming Rangholm
Syd:
Speciallægerepræsentant: Dorte Balle Rubak
Læge under uddannelse: Suppleres af øst
I uddannelsesudvalget er der følgende poster:
- PKL (såfremt denne findes i uddannelsesregionen)
- Uddannelsesansvarlig overlæge fra alle afdelinger
- Repræsentation fra samfundsmedicinske uddannelsessøgende i videreuddannelsesregionen
- Videreuddannelsessekretariatets AC-fuldmægtig, der sekretariatsbetjener specialet
- Dertil kan man finde en repræsentant fra specialet
Sundhedsstyrelsens Inspektorordning koordinerer årligt en række inspektorbesøg. Der deltager omkring 250 inspektorer og 70 juniorinspektorer i ordningen, der besøger omkring 450 uddannelsesafdelinger i Danmark, heraf nogle i styrelser, regioner og kommunale forvaltninger. Afdelinger, der tilbyder videreuddannelse til læger eller tandlæger, planlægges at få besøg hvert 4. år. Hvis uddannelsen har brug for forbedringer, prioriteres det, at afdelingen får besøg oftere. For at blive inspektor eller juniorinspektor skal man først gennemfører Sundhedsstyrelsens 2-dages inspektorkursus.
https://www.sst.dk/da/opgaver/sundhedsvaesen/uddannelse/laeger/inspektorordning
Inspektorkorps
Øst:
Kristine Sarauw Lundsgaard
Karin Hansen
Anita Sørensen
Pierre Viala
Mia Varming Rangholm (juniorinspektor)
Syd:
Vakant
Nord:
Dorte Rubak
DASAMS søger nye inspektorer/juniorinspektorer fra Videreuddannelsesregion Nord og Syd
Interesserer du dig for lægelig videreuddannelse, og vil du bidrage til kvalitetssikring og -udvikling af den samfundsmedicinske speciallægeuddannelse?
Sundhedsstyrelsens inspektorordningen er til for at sikre et godt uddannelsesmiljø på alle de uddannelsesafdelinger, der varetager lægelig videreuddannelse. Til dette har styrelsen et korps af inspektorer (speciallæger) og juniorinspektorer (uddannelseslæger) udpeget af de lægevidenskabelige selskaber. Inspektorerne tager på inspektorbesøg i teams af 2-3 inspektorer, der dels bidrager til kvalitetssikring af den lægelige videreuddannelse og dels faciliterer udvikling af uddannelsen i afdelingen. Samtidig indebærer inspektorbesøg rig mulighed for som inspektor at få fokus på den gode lægelige videreuddannelse og hente inspiration med hjem.
Et inspektorbesøg foregår som en række interviews med alle relevante parter fra uddannelseslæger til ledelse, hvor uddannelsen bedømmes ud fra 16 fastsatte målepunkter og der sammen formuleres indsatsområder for afdelingen at arbejde videre med. Selve et inspektorbesøg varer en dag, og dertil afsættes en arbejdsdag til forberedelse, transport og rapportskrivning. Inspektorer forventes at varetage to inspektorbesøg årligt. Inspektorordningen bygger på en gensidighed, hvor det forventes at inspektorens ansættelsessted giver inspektoren fri med løn til besøg og forberedelse. Som inspektor vil man blive bedt om at deltage i inspektorbesøg på en given afdeling, og besøgsdatoen aftales afdelingen og inspektorerne imellem. Inspektorer går af hensyn til habilitet ikke inspektorbesøg i egen videreuddannelsesregion. Der er derfor behov for inspektorer på tværs af landet, aktuelt særligt fra videreuddannelsesregion Nord og Syd.
Juniorinspektorer fortsætter automatisk som inspektorer når de har færdiggjort deres speciallægeuddannelse.
Inspektorer uddannes til opgaven gennem et todages kursus afholdt af Sundhedsstyrelsen, og inviteres hvert år til årsmøde for inspektorer med mulighed for sparring og videre udvikling som inspektor. Der er aktuelt reserveret plads til uddannelse af samfundsmedicinske inspektorer på kurset 12.-13. november 2025.
Læs mere om inspektorordningen her: https://www.sst.dk/da/Fagperson/Sundhedsvaesenets-rammer-og-uddannelser/Uddannelser-varetaget-af-Sundhedsstyrelsen/Uddannelse-af-speciallaeger/Inspektorordning
Bestyrelsen udpeger de nye inspektorer efter indstilling fra uddannelsesudvalget. I ansøgningen vil der blandt andet blive lagt vægt på tidligere og nuværende uddannelsesfremmende arbejde fx UKYL/UAO-funktion, hovedvejlederfunktion, deltagelse i uddannelsesaktiviteter på din arbejdsplads eller anden relevant erfaring. Desuden er det vigtigt at inspektorerne er godt fordelt over landet, og kandidater fra Videreuddannelsesregion Syd og Nord vil derfor blive prioriteret.
Ønsker du at høre nærmere kan spørgsmål rettes til Mia Varming Rangholm på spejder@gmail.com
Der er deadline for ansøgning til DASAMS den 16.05.2025 og ansøgninger sendes til uddannelsesudvalget@dasams.dk
Mange hilsner fra
DASAMS Uddannelsesudvalg